Felie de lapte(adaptata)

de Kamelia92 in Prajituri, 13 Aug 2013 | 24471 vizualizari

 

Demult vroiam sa fac desertul asta..insa de fiecare data sirul de ingrediente părea interminabil :) așa ca am comasat câteva rețete mai reusite..iată ce a ieșit..o gustosenie :)

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT

  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • jumate cana de lapte
  • 100 ml ulei
  • 2linguri de miere
  • 3 linguri de gris
  • 3 linguri de faina
  • un pliculet de praf de copt
  • aroma de cafea sau rom

PENTRU CREMA

  • 200 ml frisca lichida
  • 200-250 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • un pliculet de gelatina(10 g)
  • 1 lingura de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte(adaptata):

Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile, zaharul,mierea, faina, faina de gris si praful de copt le mixam bine,apoi adaogam aroma aleasa. Albusurile batute separat (pana se obține o spună albă) le amestecam cu o lingura in compozitia de mai sus. Împărțim compozitia in 2 părți si o coacem cca 20 minute fiecare. Eu am ales o tava mai lata,pentru ca dimensiunea finala sa fie mai mare. 

Pentru a obține crema, jumate din lapte se amesteca cu laptele condensat si mierea pana la omogenizare. Gelatina o punem in 3 linguri mari de apa, apoi o amestecam cu restul laptelui si o punem la foc minim amestecand pana se omogenizeaza compozitia si apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus. Frisca o batem separat, la nivelul maxim al mixerului,apoi o amestecam cu compozitia de mai sus si o dam la frigider pe minim o ora. Eu o verificam permanent pentru a o întări mai tare si am pus-o între foile de blat  după 80 minute la frigider. 

Felia de lapte se mai tine la frigider minim o ora ( noi mai mult m-am răbdat). 

TIPS-URI

1

Puteți pune aroma in crema sau in blat. In ambele cazuri va ieși buuun.

2

Pentru a obține un blat de culoare închisă,puteți pune câteva lingurite mici de cacao in aluatul blatului. Sau pentru o crema maro,puteți adaoga jumătate de lingurita de cacao in compozitia cremei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte(adaptata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Kamelia92 1

13.08.2013, 17:31

Merci,fetele

Tabita _ 1

13.08.2013, 18:16

Arata super bine!

babi5 1

17.08.2013, 07:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felie de lapte